Voordelen

Keramisch parket heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingen.

Vooral het onderhoud van een keramische houten vloer is ideaal. U heeft geen jaarlijks terugkerend ritueel van schuren, lakken of in de was zetten. Ook is de structuur van de tegel gesloten waardoor u geen kringen of vochtplekken in uw vloer krijgt.

Ook de combinatie met vloerverwarming met keramisch parket is de meest ideale. De warmte van de verwarming wordt ideaal doorgegeven omdat keramische material massief is.  Wanneer u bijvoorbeeld laminaat als vloerbedekking gebruikt in combinatie met vloerverwarming isoleert u eigenlijk de warmte de verkeerde kant op. Een pvc vloer daarentegen kan prima met vloerverwarming echter is minder krasvast en realistisch dan keramisch parket.

Ik hoor u denken…. al die voordelen zullen dan wel verwerkt zijn in een erg dure prijs. Net als dat in pvc, laminaat of een echte houten vloer de prijs vaak samenhangt met de kwaliteit is dit ook zo met een keramische parketvloer. Op zich hebben we het bij de tegels dan nog niet over de kwaliteit van de toplaag of de hardheid maar meer over realistische weergave ten opzichte van een echte houten vloer. Daarnaast doet ook het formaat van de tegel een duit in het zakje van de totale verkoopprijs. Een tegel van 20×80 is bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper dan een tegen van 40×170.